basma kadayıf tatlısı tarifi

Basma tel kadayıf tatlısı; adından da anlaşılabileceği gibi, kadayıf tepsiye bastırılarak yapılır. Kadayıfı bastırma işi tencere tabanı, kullanılan tepsiden küçük bir tepsi veya avuç içi ile olabilir.
Basma kadayıf tatlısı tarifi ve malzemesi:
400 gram kadayıf
150 gram tereyağı
200 gram ceviz içi
dört bardak toz şeker
üç bardak soğuk su
bir kaşık limon suyu
30 cm. çapında tepsi
Kadayıfın şerbeti:
Tencere içine 4 bardak şeker, 3 bardak su, 1 kaşık limon suyunu koyun kaynatın. şerbet kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 10 dakika daha kaynatın ve ocağı söndürün
Basma kadayıf tatlısı yapımı:
- ceviz içini iri kıyın, tepsiyi yağlayın
- kadayıfı açın, iki santim uzunlukta doğrayın
- ve bir kabın içerisine alın
- yağı eritin, kadayıfların üzerinde gezdirin
- kadayıfları bir güzel harmanlayın ve ikiye bölün
- kadayıfın yarısını tepsinin tabanına bastırarak yayın
- üzerine ceviz içini serpin
- diğer yarısını ikinci kat olarak yine bastırarak yayın
- tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün
- altını ve üstünü kızartın, fırından alın ve soğutun
- üzerine sıcak şerbeti dökün, soğumaya bırakın
afiyet bal şeker olsun