kuru barbunya fasulyesinden pilaki tarifi

kuru barbunya fasulyesinden pilaki tarifi ve malzemesi
- yarım kilo kuru barbunya fasulye
- bir soğan
- bir havuç
- bir patates
- iki diş sarımsak
- bir kaşık salça
- yarım çay bardağı zeytinyağ
- bir çay kaşığı toz şeker
- maydanoz
- tuz
yapılışı
- fasulyeyi bir gece boyu, akşamdan ıslatın
- sabah süzün ve 30 dakika ağır ateşte haşlayın
- patates, havuç ve soğanı doğrayın
- yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve havuçu katın kavurun
- ardından salçayı katın kavurun
- üzerine 5 bardak sıcak su, fasulye, patates ve toz şekeri katın, karıştırın
- kapağı kapatın, ağır ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin.
- tuzunu ayarlayın ve maydanozu üzerine serpin.
afiyet bal şeker olsun