kavurmalı pilav



Müthiş bir lezzet kavurmalı pirinç pilavı, yapmaya ve yemeye değer. Bu pilavı kendi yaptığım sızgıt yani, kavurma ile yaptım. Şarküteri ve marketlerde satılan paket kavurma da aynı işi görür. İsterseniz pilava su verirken, çekilmiş karabiber de ilave edebilirsiniz. 

kavurmalı pilav malzemesi
  1. iki bardak pirinç
  2. 200 gr. kavurma
  3. beş yemek kaşığı zeytinyağı
  4. iki domates
  5. bir soğan
  6. üç bardak su
  7. tuz

kavurmalı pilavın yapılışı
  1. domatesi ve soğanı soyun, yemeklik doğrayın
  2. pirinci berrak suyu çıkıncaya kadar yıkayın ve süzün
  3. yağ içinde sıra ile soğanı, kavurmayı ve domatesi kavurun
  4. üzerine 3 bardak sıcak suyu ilave edin kaynatın
  5. ardından pirinci ilave edin, tuzunu ayarlayın
  6. bir kez tencereyi fokurdatın ve kapağı kapayın
  7. ağır ateşte pirinç suyunu çekinciye kadar pişirin.
  8. ve 15 dakika dinlendirin, servis edin.

afiyet bal şeker olsun