katmer teflon tavada nasıl yapılır



Bu tarifte kullanılan malzemelerle 200 gr. ağırlığında hamur yoğurulur ve bu hamurla, tek kişiye yetecek miktarda katmer yapılır. Malzeme katlarını alarak ihtiyacınız kadar katmer yapabilirsiniz. Bu tarif orijinaldir, ben gibi katmeri sevenler için hazırlanmıştır. Yağ olarak tereyağı veya margarin kullanmak, seçiminize bağlı. 50 gr. yağ ile ağız tadında, herkesin yiyebileceği normal katmeri yapabilirsiniz. Yağlı katmeri sevenler için bu yağ oranını 60 grama çıkarabilirsiniz. Bu tarifle yapılan katmer hem kat kat, hem yumuşak ve aynı zamanda çıtır olur. Katmer açma ve katlama şeklini zarf formunda da yapabilirsiniz. Yapımı gayet basit ve yemesi bir o kadar keyifli, deneyin bu lezzeti seveceksiniz.

klasik kat kat katmer malzemesi
  1. bir bardak un
  2. bir çay bardağı su
  3. bir çay kaşığı tuz
  4. 50 gram margarin

klasik kat kat katmer nasıl yapılır
  1. margarini dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığına getirin
  2. yoğurma kabı içine un ve tuzu koyun, karıştırın
  3. ortasını havuz yapın
  4. bir çay bardağı suyu havuzun içine koyun
  5. işaret parmağınızla döndüre döndüre
  6. una suyu yedirin ve ardından hamurunuzu yoğurun
  7. hamuru tek beze yapın ve kapalı olarak 30 dakika bekletin
  8. ardından tekrar yoğurun ve beze yapın
  9. bezeyi 40-45 cm. oklava ile yufka açın
  10. parmağınızla yağın tamamını yufkaya sürün
  11. yufkayı kendinize doğru çeke çeke rulo yapın
  12. ruloyu gül böreği gibi sarın ve 20 dakika bekletin
  13. ardından hamuru servis tabağı büyüklüğünde açın
  14. ve teflon tavada, ağır ateşte önlü arkalı pişirin
  15. ardından gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun