papaz yahnisi




Soğan yahnisi veya papaz yahnisi, hangi ismi hoşunuza giderse onu kullanın. Ana malzemesi et ve soğan. Et olarak dana, kuzu, koyun eti farketmez. Fakat, kullanacağınız etin çeşitine göre yemeğin lezzetide değişecektir. Bu yemekte arpacık soğan kullanabileceğiniz gibi orta veya iri soğan kullanabilirsiniz. Arpacık ve orta boy soğanı bütün, iri soğanı ise dilediğiniz şekilde bölerek veya doğrayarak kullanabilirsiniz. Domates ve sarımsak ilavesi bu yemeğe ayrı bir lezzet katar, unutmamak lazım.

papaz yahnisi malzemesi
  1. 500 gr. koyun eti kuşbaşı
  2. altı adet orta boy soğan
  3. dört kaşık zeytinyağı
  4. bir kaşık domates salçası
  5. karabiber, kimyon, tuz
  6. iki bardak kaynar su

yahninin yapılması
  1. soğanları yemekte bütün kullanın
  2. yağ içinde et suyunu çekinciye kadar kavurun
  3. ardından üzerini kapatacak miktarda kaynar su ilave edin ve kapağı kapatın
  4. gerektiğinde su ilave ederek eti kısık ateşte 1 saat pişirin.
  5. et suyunu çektikten sonra salçayı katın kavurun,
  6. üzerine soğan, 2 bardak kaynar su, karabiber ve kimyonu ilave edin
  7. tencereyi kaynatın ve üzerine kapağı kapatın,
  8. kısık ateşte 30 dakika süre ile pişirin.
  9. süre bitiminde yemeğin tuzunu karar hale getirin
  10. ve dilediğiniz gibi servis edin.

afiyet bal şeker olsun