zeytinyağlı taze barbunya pilaki


Tencerede zeytinyağlı taze barbunya pilaki tarifi malzemesi
  1. yarım kilo iç barbunya fasulye
  2. bir çay bardağı zeytinyağ
  3. bir soğan
  4. bir havuç
  5. bir patates
  6. iki diş sarımsak
  7. yarım kaşık salça
  8. bir çay kaşığı toz şeker
  9. maydanoz, tuz

yapılışı
  1. fasulyeyi ağır ateşte 25 dakika haşlayın, süzün
  2. havuç ve patatesi küp, soğanı yemeklik doğrayın, sarımsağı bütün bırakın
  3. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine havuç ve bütün sarımsağı katın kavurun
  4. ardından salçayı katın, kavurun
  5. üzerine fasulye, 4 su bardağı sıcak su ve 1 çay kaşığı şekeri katın, karıştırın
  6. kapağı kapayın, ağır ateşte fasulyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
  7. ve yemeğin tuzunu karar hale getirin, kıyılmış maydanozu serpin
  8. soğuk veya sıcak, limonla servis edin

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır