tereyağlı havuçlu bulgur pilavı
Tereyağlı havuçlu bulgur pilavı farklı bir lezzet. Havuçlu bulgur pilavında bir su bardağı köy bulguru, bir kaşık tereyağı (40 gr.) ve bir küçük havuç kullandım. Bilirsiniz; tereyağını eritmeden kaşıkla ölçerseniz, bir kaşık tereyağının sabit bir ölçüsü yoktur. Erimiş tereyağını ölçerseniz, bir çorba kaşığı dolusu tereyağı 10 gr. gelir. Tarifimi deneyecek olanlara afiyet olsun.
Tereyağlı havuçlu bulgur pilavı malzemesi:
- bir bardak iri pilavlık bulgur
- bir kaşık tereyağı (40 gr.)
- bir küçük havuç
- bir kuru soğan
- bir tatlı kaşığı tuz
- iki bardak sıcak su
- havucu soyun rendeleyin
- soğanı yemeklik doğrayın
- bulguru yıkayın süzün
- tereyağını tencerede köpürene kadar eritin
- üzerine soğanı katın kavurun
- peşinden havucu katın kavurun
- ardından bulguru katın kavurun
- pilavın suyunu ve tuzunu ilave edin
- tencereye bir defa fokur fokur kaynatın
- kapağını kapayın ve ateşi tamamen kısın
- pilavı kısık ateşte 20 dakika pişirin
- süre sonunda ocağı söndürün
- pilavı kapağını açmadan 15 dakika dinlendirin.