havuçlu bulgur pilavı tarifi


 
havuçlu bulgur pilavı tarifi malzemesi
  1. bir bardak pilavlık bulgur
  2. bir kaşık tereyağ
  3. bir havuç
  4. bir soğan
  5. tuz

yapılışı
  1. soğanı yemeklik doğrayın
  2. havuçu rendeleyin, bulguru yıkayın, süzün
  3. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine havuçu katın kavurun
  4. ardından 3 su bardağı sıcak su'yu katın
  5. kapağı aralıklı kapatın, karışımı 15 dakika pişirin.
  6. karışımı süzün, posa'yı atın.
  7. çıkan su'yu tencere'ye alın kaynatın
  8. üzerine 1 bardak bulguru katın, tuzunu ayarlayın
  9. kapağı kapatın ağır ateşte, suyunu çekinciye kadar pişirin
  10. et ızgara ve kebapların yanında garnitür olarak servis edin

afiyet bal şeker olsun