mantarlı tavuk göğsü tarifi

27 Mayıs 2010

 

malzemesi
bir tavuk göğsü
200 gram mantar
bir soğan
yarım çay bardağı zeytinyağ
iki sivri biber
bir domates
iki diş sarımsak
bir kaşık salça
karabiber, kimyon, tuz
maydanoz

yapılışı
göğsü, domatesi, biberi, soğanı, sarımsağı ve mantarları doğrayın
mantarları limonlu su içinde bekletin
yağ içinde soğanı kavurun, üzerine sarımsak ve sivri biberi katın kavurun,
ardından salçayı katın kavurun, domatesi katın kavurun
üzerine göğüs etini katın, rengi dönünceye kadar kavurun
ardından mantar, 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyonu katın ve karıştırın
kapağı kapayın ve ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
yemeğin tuzunu ayarlayın ve üzerine kıyılmış maydanozu serpin, servis edin.

afiyet bal şeker olsun





0 yorum:

Yorum Gönder