madımak yemeği tarifi



madımak yemeği tarifi malzemesi
  1. yarım kilo madımak
  2. bir kaşık tepeli doldurulmuş tereyağı
  3. üç kaşık bulgur
  4. 50 gr. pastırma
  5. tuz
  6. su

madımak yemeği'nin yapılışı
  1. madımağı ayıklayın, yıkayın ve rondodan geçirin
  2. tencereye 5 bardak su koyun kaynatın
  3. üzerine madımak ve bulguru koyun karıştırın
  4. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  5. ağır ateşte madımak suyunu çekinceye kadar pişirin
  6. tereyağını eritin, doğradığınız pastırmayı katın hafif kavurun
  7. tencereye dökün, karıştırın ve yemeği bir taşım kaynatın
  8. sade veya sarımsaklı yoğurtla sevis edin.


afiyet bal şeker olsun