arnavut ciğeri tarifi



Bu arnavut ciğeri tarifi sıradan tarif değildir ve burada çeşit olsun diye bulunmuyor. Tarifin sahibi ömrü boyunca iki iş ile ilgilenmiş ve geçimini bu yolla sağlamıştır. Arnavut ciğeri kızartması ve ızgara köfte. Çevresinde ciğerci olarak çok iyi tanınan usta, İstanbul anadolu yakası semt pazarlarında pazarcı esnafının  karnını "uzun yıllar, bakır tencere içerisinde yaptığı" arnavut ciğeriyle doyurmuştur. Usta, arnavut ciğerini "taze somun" ekmek arası, küp doğranmış patates kızartması ve soğan salatasıyle servis ederdi.

Arnavut ciğeri tarifi orijinaldir, ağız tadında arnavut ciğeri yapmak için; dana ciğerinin zarı soyulmuş, damarları çıkarılmış 1.5 ila 2.0 cm. irilikte küp doğranmış olması gerekiyor. Tavsiyelere ve ölçülere dikkat ederseniz gerçek arnavut ciğeri kızartmasını tadabilir ve tarif için içinizden teşşekür edebilirsiniz.

arnavut ciğeri tarifi malzemesi
  1. yarım kilo dana ciğeri kuşbaşı
  2. iki bardak bitkisel sıvıyağı
  3. bir çay kaşığı toz biber
  4. bir tatlı kaşığı pul biber
  5. bir çay bardağı un
  6. tuz

arnavut ciğerinin yapılışı
  1. ciğerin kanını kağıt peçete ile alın
  2. üzerine biberleri serpin ve karıştırın
  3. ciğerleri süzgeç içerisine alın,
  4. üzerine 1 çay bardağı unu serpin ve bir güzel karıştırın
  5. yağı kızgın halde ısıtın, ciğerleri üzerine aktarın
  6. ciğerler kaynamaya başladıktan sonra saat'a bakın
  7. ara sıra ciğerleri kevgirle alt üst edin karıştırın
  8. tam 3 dakika süre bitiminde ciğerleri ocaktan alın
  9. tuz ve pul biber serpin, soğan salata eşliğinde servis edin.
  10. Ciğeri sakın ha! yıkamayın, pişince sertleşir.

afiyet bal şeker olsun