zeytinyağlı taze bakla yemeği

 
tencerede zeytinyağlı taze bakla yemeği tarifi ve malzemesi
  1. bir kilo bakla
  2. iki orta boy soğan
  3. bir çay bardağı zeytinyağ
  4. üç kaşık un
  5. bir tatlı kaşığı toz şeker
  6. bir litre su
  7. dereotu
  8. tuz

yapılışı
  1. elinizle baklaların uçlarını kopartın,
  2. uzunluklarına göre iki veya üç parça'ya bölün.
  3. unlu karışımın hazırlanması
  4. 1 litre su içine 3 kaşık un'u koyun karıştırın.
  5. içine baklaları koyun dinlensin.
  6. yağ içinde soğanı kavurun, üzerine unlu karışım içerisinden aldığınız
  7. baklaları koyun karıştırın, tencere kapağını kapatın
  8. ağır ateşte baklalar sararıncaya kadar, kendi suyu ile pişsin
  9. kapağı açın, 2 bardak sıcak su, toz şeker ve tuz'u katın
  10. tuzunu ayarlayın
  11. ağır ateşte baklalar yumuşayıncaya kadar pişirin
  12. en son üzerine dereotu serpin
  13. ve sarımsaklı yoğurt ile servis edin

afiyet bal şeker olsun

Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır