1 bütün tavuk göğsü: soslu ızgara tarifi
1 bütün soslu tavuk göğsü ızgara tarifi ve malzemesi
- bir bütün tavuk göğsü
- bir orta boy soğan
- bir diş sarımsak
- bir kaşık domates salçası
- bir kaşık yoğurt
- yarım çay bardağı ayçiçek yağ
- karabiber, kimyon, tuz
- kekik
yapılışı
- tavuk göğsünü 1.5 cm. kalınlıkta iri parçalara bölün
- soğanı, sarımsağı soyun,
- rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
- ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, soğanın suyunu alın posasını atın.
- sos'un hazırlanması
- tencere içine ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası,
- yoğurt, karabiber, kimyon, çok az tuz koyun, karıştırın.
- tavuk göğsü parçalarını tencereye alın sos ile karıştırın
- kapağı kapatın
- etleri en az 3 saat sos içerisinde dinlendirin.
- etleri hafif tuzlayın ve kızgın ızgara üzerinde pişirin.
- ve üzerine kekik serpin
afiyet bal şeker olsun