tavuk göğsü ızgara tarifi

 
tavuk göğsü ızgara tarifi malzemesi
  1. iki tavuk göğsü
  2. bir orta boy soğan
  3. bir diş sarımsak
  4. bir kaşık domates salçası
  5. bir kaşık yoğurt
  6. yarım çay bardağı ayçiçek yağ
  7. karabiber, kimyon, tuz
  8. kekik

yapılışı
  1. tavuk göğsünü 1.5 cm. kalınlıkta iri parçalara bölün
  2. soğanı, sarımsağı soyun,
  3. rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
  4. ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, soğanın suyunu alın posasını atın.
  5. sos'un hazırlanması
  6. tencere içine ayçiçek yağı, soğan suyu, domates salçası,
  7. yoğurt, karabiber, kimyon, çok az tuz koyun, karıştırın.
  8. tavuk göğsü parçalarını tencereye alın sos ile karıştırın
  9. kapağı kapatın
  10. etleri en az 3 saat sos içerisinde dinlendirin.
  11. etleri hafif tuzlayın ve kızgın ızgara üzerinde pişirin.
  12. ve üzerine kekik serpin

afiyet bal şeker olsun