kapuska yemeği tarifi


 
kapuska yemeği tarifi malzemesi
  1. bir kilo lahana
  2. bir soğan
  3. bir kaşık salça
  4. iki kaşık pirinç
  5. pul biber
  6. 1 çay bardağı zeytinyağı
  7. sumak
  8. tuz

yapılışı
  1. lahanayı doğrayın
  2. yağ içinde soğanı kavurun
  3. üzerine salçayı katın kavurun
  4. lahanayı katın karıştırın
  5. tencere kapağını kapatın
  6. 10 dakika lahana kendi suyu ile kavurun
  7. ardından kapağı açın
  8. üzerine pirinç, 4 bardak sıcak su, pul biber ve tuzu katın
  9. tuzunu ayarlayın ve kapağı kapatın
  10. lahana yumuşayıncaya kadar, ağır ateşte pişirin
  11. yemeğin servisi sırasında dilerseniz
  12. sumak serpin.

afiyet bal şeker olsun