etsiz pirinçli kapuska yemeği tarifi
Etsiz, pirinçli kapuska yemeği tarifi: Bir kilo beyaz lahanayı doğradım ve pirinçli olarak pişirdim. Yemekte 3 su bardağı sıcak su, bir çay bardağı zeytinyağı, bir çorba kaşığı silme doldurduğum domates salçası ve iki çorba kaşığı tepelice doldurduğum pirinç kullandım. Yemeği tencerede, kısık ateşte 1 saat pişirdim. Ortaya şahan yemek çıktı, tavsiye ederim.
Kapuska yemeği tarifi malzemesi
Kapuska yemeği tarifi malzemesi
- bir kilo beyaz lahana
- bir soğan
- bir kaşık silme domates salçası
- iki kaşık pirinç
- pul biber
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- üç su bardağı sıcak su
- sumak
- tuz
Yapılışı
- lahanayı kuşbaşı doğrayın
- yağ içinde soğanı kavurun
- üzerine salçayı katın kavurun
- lahanayı katın karıştırın
- tencere kapağını kapatın
- 10 dakika lahana kendi suyu ile kavurun
- ardından kapağı açın
- üzerine pirinç, 3 bardak sıcak su, pul biber ve tuzu katın
- tuzunu ayarlayın ve kapağı kapatın
- lahanayı kısık ateşte 1 saat pişirin
- yemeğin servisi sırasında dilerseniz
- sumak serpin.
afiyet bal şeker olsun