fırında tavuk tarifi

 
fırında tavuk tarifi malzemesi
  1. bir tavuk
  2. iki kaşık yoğurt
  3. üç kaşık ayçiçek yağ
  4. bir kaşık salça
  5. bir soğan
  6. iki diş sarımsak
  7. karabiber, kimyon, toz biber, kekik, tuz
  8. fırın torbası 25x38 cm.

sos'un hazırlanması
Tencere içine ayçiçek yağı, soğan suyu, salça, yoğurt, karabiber, kimyon, kekik, toz kırmızı biber, tuz'u koyun ve karıştırın. 

yapılışı
  1. tavuğu temizleyin, yıkayın ve butları bağlayın.
  2. soğanı ve sarımsağı soyun. 
  3. rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı, ardından soğanı rendeleyin. 
  4. çıkan püreyi süzün, çıkan suyu alın posayı atın.
  5. hazırlanan sos'u tavuğun iç ve dış yüzeyine sürün, 2 saat dinlendirin. 
  6. ardından, fırın torbası içine çok az un koyun ve yayın. 
  7. tavuğu torbanın içine alın, torbanın bir kaç yerinden delin
  8. ve ağızını bağlayın, fırın tepsisine koyun.
  9. tepsiyi önceden 200°C ısıtılmış fırının orta rafına sürün ve 60 dakika pişirin. 
  10. süre bitiminde torbayı açın ve tavuğu açık olarak 30 dakika daha kızartın 
  11. ve ardından dilediğiniz gibi servis edin.

afiyet bal şeker olsun