buğday çorbası tarifi
buğday çorbası tarifi ve malzemesi
- bir çay bardağı aşure buğdayı
- bir çay bardağı yeşil mercimek
- iki kaşık tereyağ
- bir bardak yoğurt
- bir yumurta
- bir kaşık un
- kuru nane
- tuz
yapılışı
- buğdayı ve mercimeği ayrı olarak
- yumuşayıcaya kadar haşlayın.
- terbiye olarak, kasede yumurta, un ve yoğurtu çırpın.
- tencereye buğday, mercimek ve
- 6 bardak suyu koyun 15 dakika kaynatın.
- bir kepçe çorbanın suyundan terbiyeye koyun karıştırın.
- terbiyeyi tencereye katın.
- tencereyi 5 dakika daha kaynatın ocağı söndürün.
- çorbanın tuzunu ayarlayın.
- tavada tereyağını eritin, naneyi katın hafif kavurun ve
- çorbanın üzerinde dökün.
afiyet bal şeker olsun