tavuk yahnisi



Tavuk yanisi tavuk budu veya tavuk göğsü ile yapılır. Tavuk yahinsini yaparken kullanılan et miktarı kadar soğan kullanılır. Tartın etinizi ve o ağırlıkta soğan kullanın. Küçük soğanları bütün kullanabileceğiniz gibi, iri soğanları dilediğiniz irilikte doğrayarak kullanabilirsiniz. Yemeğe salçayı elinizden geldiği ölçüde az koyun. Yarım kaşık salça deyince, kaşığa silme doldurulmuş salçanın yarısını göz önüne alın. Ekşi yemeği kimse sevmez, tavuk yahnisi için bir çay kaşığı dolusu domates salçası yeterlidir. Bu ayrıntılara dikkat ederek dilediğiniz miktarda tavuk yahnisini yaparsınız.

tavuk yahnisi malzemesi
  1. yarım tavuk göğsü
  2. beş kaşık sıvı yağ
  3. yarım kaşık domates salçası
  4. iki iri soğan
  5. bir domates
  6. karabiber, pul biber
  7. tuz, su

tavuk yahnisinin yapımı
  1. soğanı elma dilimi doğrayın
  2. domatesi soyun iri doğrayın
  3. tavuk göğsünü iri kuşbaşı doğrayın
  4. yağ içinde tavuk göğsünü kavurun
  5. peşinden soğanı, salçayı ve domatesi kavurun
  6. üzerine iki bardak sıcak su ve baharatları ilave edin
  7. tuzunu ayarlayın ve tencereyi bir kez fokurdatın
  8. kapağını kapayın ve ateşi iyice kısın
  9. 35 dakika bitiminde tencereyi ocaktan alın
  10. ve gönlünüzce servis yapın

afiyet bal şeker olsun