sucuk hangi etten yapılır


Sucuk hangi etten yapılır? Evde sucuk yapımında en güzel et çeşiti, dananın döş etidir. Kasapta, markette üsteki resime benzer etleri görüyorsunuzdur. İşte, gördüğünüz et çeşiti dananın döş etidir. Genelde kasaplar döş etini rulo yapar, üzerini streçle kaplar ve soğutuculu vitrininde sergiler. Dana döş eti evde sucuk yapmak için hazır biçilmiş kaftandır. Size düşen ise, ihtiyacınız kadar dana döş etini almak ve kıyma çektirmektir. Sucuk yapacağınız kıyma, iri gözü olan kıyma makinesinde çekilmiş olması gerekir.

Bu nedenle, döş etini almazdan evvel kasaptaki kıyma makinesinin gözüne dikkat etmeniz gerekir. Birde, eti kıyma çektirirken iki defa çektirmeyin. Bazı işgüzar kasaplar, size sormadan eti iki defa çekebiliyor. İki gün öncesi bu konu başıma geldi, dikkat etmelisiniz. Dana döş etini seçerken yağlı olanını seçmelisiniz. Evde her çeşit et kullanarak sucuk yaptım, en lezzetli sucuğu yağlı dana döş etinden yaptım ve yapmaya da devam ediyorum.