sosis haşlama



Sosis kullanılacağı yemek çeşitine göre, bazen haşlanması gerekir. Bu nedenle, sosis tencerede kaynayan su içerisine konularak haşlanır. Sosis kaynayan su içerisnde doğrudan bırakılırsa, bir süre sonra, sosis üzerinde çatlama ve yarılmalar meydana gelir. Bu olumsuzluklara meydan vermemek için, sosis haşlanmazdan önce bir kaç yerinden sivri uçlu bir cisimle delinir. Bu işlemin ardından sosis, kaynayan su içerisine bırakılır.

sosis haşlama malzemesi
  1. istenilen miktarda sosis
  2. bir litre su
  3. tuz

sosis'in haşlanması
  1. sosisi yıkayın ve süzün
  2. ardından üzerini çeşitli yerlerinden iğne ile delin
  3. tencere içerisine su ve az miktarda tuzu koyun
  4. tencere kaynamaya başalyınca sosisi ilave edin
  5. tencere tekrar kaynamaya başlayınca
  6. tencere kapağını kapatın ve ocağı kısın
  7. ağır ateşte 10 dakika süre ile sosisi haşlayın
  8. ardından ocağı söndürün
  9. kulanacağınız zamana kadar, sosisi tencerede tutun
  10. ve arzu ettiğiniz zaman kullanın.

afiyet bal şeker olsun