yaprak ciğer kızartması


Yaprak ciğer kızartması, dana ciğerinin bıçak sırtı (iki üç milimetre) kalınlığında yaprak yaparak doğranarak yağ içinde kızartılmasıyle yapılır. Bıçağınız ne kadar keskin olursa olsun, ciğeri çok ince doğramak ustalık ister. Bu yüzden evlerde ciğeri ince doğramak için; ciğerin dondurucuda veya buzlukta, doğranacak sertliğe gelecek şekilde dondurulması gerekir. Bu işlem için, ihtiyaç ölçüsünde ciğer parça halinde streçe sarılır ve dondurulur. Ardından donmuş ciğer, keskin bir bıçakla ince ince dilimlenir. Dilimlenmiş ciğer süt içerisinde bir gün bekletildikten sonra süzülür, unlanır ve yağ içinde bir dakika içerisinde kızartılır.

yaprak ciğer kızartma malzemesi
  1. ihtiyaç ölçüsünde dana ciğeri
  2. süt, un
  3. kızartma yağı
  4. tuz

yaprak ciğer kızartması'nın yapılışı
  1. ihtiyacınız kadar ciğeri temizlenmiş olarak streçe sarın
  2. ve kesilebilir hale gelinceye kadar dondurun
  3. ardından yaprak yaprak doğrayın ve bir kaba koyun
  4. üzerini kapatacak miktarda soğuk süt koyun
  5. ardından kabı kapalı olarak, buzdolabında bir gün bekletin
  6. ardından kabı dolaptan çıkarın ve süzün
  7. kızartma yağını tavada ısıtın, ciğer yapraklarını una bulayın
  8. kızgın yağ içerisinde bir dakikayı geçmeyecek sürede kızartın
  9. ardından tavadan ciğerleri çıkarın, üzerine tuz ekin
  10. ve gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun