demir tatlısı yapımı



Evde Erzurum demir tatlısı yapımı çok kolay. Mutfağınızda demir tatlısı kalıbınız varsa eğer; ihtiyacınız kadar demir tatlısını yapabilirsiniz. Yapmanız gereken, belirli malzemeleri bir araya getirip tatlının hamur ve şerbetini hazırlamaktır. Demir tatlısı hamurunun yapımında yumurta, yoğurt, un ve tuz kullanılır. Hamur akışkan hazırlanır ve sıcak demir tatlısı kalıbı kullanılarak fazla kızgın olmayan yağ içinde kızartılır. Dikkat gerektiren nokta ise, tatlının şerbeti koyu yapılır ve tatlının üzerine soğuk şerbet gezdirilir.

demir tatlısı yapımı malzemesi
  1. iki yumurta
  2. iki yemek kaşığı tepeli doldurulmuş un
  3. bir çay bardağı dolusu yoğurt
  4. bir fiske tuz
  5. kızartma yağı
  6. bir buçuk su bardağı toz şeker
  7. bir su bardağı su
  8. çeyrek limon suyu

demir tatlısının yapılışı
  1. şerbeti yapın ve soğumaya bırakın
  2. kase içinde yumurta, yoğurt, un ve tuzu çırpın
  3. ve akışkan bir hamur yapın
  4. kızartma yağı içine demir kalıbı koyun ve yağı ısıtın
  5. kızgın demir kalıbını yağın içinden alın
  6. ve hamurun içerisine demir çemberin yarısına kadar batırın
  7. ardından kalıbı kızgın yağ içerisine daldırın
  8. peşi sıra kalıbı sapından sallayarak hamurdan ayırın
  9. hamuru yağ içinde kızartın, bir kaba alın
  10. kızarmış hamurların üzerine soğuk şerbeti gezdirin
  11. ve gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun