fırında yumurtalı karnabahar


Fırında yumurtalı karnabahar yapmak için, karnabaharı tuzlu su içinde haşlamak gerekir. Karnabahar şöyle haşlanır: Tencere içine karnabahar dal dal ayrılarak konur. Üzerini kapatacak kadar su, bir tatlı kaşığı tepeli doldurulmuş tuz konur ve kaynatılır. Tencere kaynamaya başladıktan sonra, ocak kısılır ve tencere kapalı olarak on dakika karnabahar dalları haşlanır. Ardından karnabahar dalları tencereden alınır ve fırın tepsisine dizilir.

fırında yumurtalı karnabahar malzemesi
  1. bir kilo karnabahar
  2. iki kaşık un
  3. iki yumurta
  4. bir su bardağı süt
  5. beş kaşık zeytinyağı
  6. yüz gram rendelenmiş taze kaşar peyniri
  7. karabiber, tuz

fırında yumurtalı karnabahar'ın yapılışı
  1. karnabaharı dal dal ayırın
  2. bol su içinde, kısık ateşte on dakika haşlayın
  3. çıkarın ve tepsiye dizin
  4. bir kase içine yumurta, un, zeytinyağı, karabiber, tuz koyun ve çırpın
  5. çırptığınız bu karışımı karnabaharların üzerine dökün
  6. tepsiyi önceden 190°C ısıttığınız fırına sürün
  7. tepsiyi yirmi dakika fırında tuttuktan sonra çıkarın
  8. üzerine kaşarı ilave edin ve tepsiyi tekrar fırına sürün
  9. kaşar eridiğinde tepsiyi fırından alın
  10. ve gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun