arpacık soğanlı et


Arpacık soğanlı et yemeği veya arpacık soğanlı yahi adına ne derseniz deyin, iştah açıcı süper bir yemek. Bu yemek illaki kuzu etinden olacak diye bir kayıt yok. Elinizde ne eti var ise, koyun, koç, dana, keçi veya kurban eti her çeşit et ile arpacık soğanlı et yemeği yapılır ve yenir. Bu yemeği yaparken domates kullanmayabilirsiniz. Özellikle kış mevsiminde domates kullanmasanız yerinde olur. Domates mevsiminde dahi, yemeğe konulacak domates olgun ve içi dışı kırmızı olmalıdır. İçi yeşil ve beyaz olan domatesleri bu yemekte kullanmaktan kaçının. Eğer domatesin çekirdekleri yeşil ve diğer kısımları kırmızı ise, su altına tutun çekirdeklerini yuvasından boşaltın. Kolay gelsin.

arpacık soğanlı et malzemesi
  1. 400 gram kuzu eti
  2. 400 gram arpacık soğan
  3. dört kaşık zeytinyağı
  4. yarım kaşık domates salçası
  5. iki orta boy domates
  6. karabiber, pul biber
  7. su ve tuz

arpacık soğanlı et yemeği yapımı
  1. eti kuşbaşı doğrayın ve soğanları soyun
  2. domatesi soyun ve yemeklik doğrayın
  3. zeytinyağ içinde et suyunu çekene kadar kavurun
  4. üzerine domates ve salçayı sıra ile ilave edin, kavurun
  5. sonra arpacık soğanları, 2 su bardağı sıcak su
  6. birer çay kaşığı dolusu karabiber, pul biberi
  7. ilave edin ve güzelce tencereyi karıştırın
  8. tencereyi bir defa fokur fokur kaynatın
  9. ocağı iyicene kısın ve tencere kapağını kapayın
  10. 35 dakika bitiminde ocağı söndürün
  11. yemeğe bir tatlı kaşığı tuz atın, karıştırın
  12. ve ardından gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun