kuzu etli patlıcan


Kuzu etli patlıcan yemeği yaparken; yağ içerisinde kuşbaşı doğranmış kuzu etinin bıraktığı su buharlaşıncaya kadar kavrulur. Kuzu eti yumuşak ve çabuk pişen et olduğundan patlıcanla birlikte aynı sürede pişer. Et güzel kavrulursa, 25 dakika bitiminde kuzu etli patlıcan yemeğiniz servise hazır olur. 

kuzu etli patlıcan yemeği malzemesi
  1. dört patlıcan
  2. 200 gr. kuzu kuşbaşı
  3. dört kaşık zeytinyağ
  4. bir iri soğan
  5. dört diş sarımsak
  6. iki sivri biber
  7. iki domates
  8. yarım kaşık domates salçası
  9. karabiber, kimyon, tuz
  10. su

kuzu etli patlıcan yemeği yapımı
  1. patlıcanları alacalı soyun, kuşbaşı doğrayın, tuzlu su içinde bekletin
  2. domatesi soğanı soyun, yemeklik doğrayın. biberi halka doğrayın
  3. yağ içinde etin rengi dönünceye kadar kavurun
  4. üzerine sıra ile soğanı, sarımsağı ve biberi katın kavurun
  5. ardından salçayı katın kavurun, üzerine domatesi katın kavurun
  6. patlıcanları katın malzemeleri karıştırın,
  7. üzerine 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu katın
  8. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın
  9. ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin

afiyet bal şeker olsun