tavada galeta unlu börek



Sigara böreğini çıtır çıtır yemesini seviyorsanız eğer, tavada galeta unlu börek tam dişinize göre. Üşenmeyin, ister tarifimde olduğu gibi dana kıymalı veya tavuk etli yapın. Böreği tatlandırmak için istediğiniz baharatı kullanabilir ve iç malzemesini hazırlarken dilediğiniz sebzeleri kullanabilirsiniz. Hayır, böreğimin içinde sebze bulunsun istemiyorum diyorsanız eğer; rendelenmiş domatesi iç harç malzemeleri arasından çıkartabilirsiniz. Onun yerine tek başına domates salçası, ya da domates salçasıyle birlikte biber salçasını ortak kullanabilirsiniz. 

tavada galeta unlu börek malzemesi
  1. üç tane hazır yufka
  2. üç yüz gram kıyma
  3. bir soğan
  4. iki domates
  5. iki yumurta
  6. iki kaşık sıvı yağ
  7. karabiber, tuz
  8. maydanoz
  9. galeta unu
  10. kızartma yağı

tavada galeta unlu börek yapımı
  1. iki yumurtayı az tuz ile kasede çırpın
  2. yufkaları üst üste koyun ve sekiz parçaya dilimleyin
  3. soğanı, maydanozu doğrayın ve domatesi rendeleyin
  4. tavada iki kaşık yağ içinde soğanı kavurun
  5. üzerine kıymayı ilave edin taneleşinceye kadar kavurun
  6. peşi sıra rendelenmiş domatesi, karabiberi ve tuzunu ilave edin, karıştırın
  7. malzemeler kaynamaya başlayınca tavanın kapağını kapatın
  8. ağır ateşte domates suyunu çekinceye kadar pişirin
  9. ardından ocaktan alın, maydanozu ilave edin ve karıştırın
  10. yufka dilimlerinin geniş tarafına birer kaşık iç koyun ve rulo şeklinde sarın
  11. sarılmış börekleri önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayın
  12. ardından, fazla kızgın olmayan yağ içinde dilediğiniz gevreklikte kızartın
  13. ve gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun