ciğer kavurması



Kuşbaşı doğranmış büyükbaş veya küçükbaş hayvan ciğeri üç şekilde kavrulur. Bunlar arasında ciğerin süt ile terbiye edilerek kavrulması, ciğerin unlanarak kavrulması ve ciğere hiçbir işlem yapmadan doğrudan böbrek yağı ile kavrulmasını sayabiliriz. Böbrek yağı kullanılarak kızartılan ciğer unlanmaz. Başta Edirne yaprak ciğeri olmak üzere, diğer ciğer çeşitleri una bulanarak kızgın yağ içerisinde kızartılır. Tarifim ciğerin sütle terbiye edilerek kızartılmasıyla ilgilidir. Sütle terbiye edilen ciğer kızartılınca yumuşacık olur. 

ciğer kavurması malzemesi
  1. kuşbaşı doğranmış yarım kilo dana ciğeri
  2. yeteri kadar süt
  3. kızartma yağı
  4. pul biber
  5. un
  6. tuz

ciğer kavurması yapımı
  1. doğranmış ciğeri bir kap içerisine koyun,
  2. üzerini kapatacak miktarda süt ilave edin ve karıştırın
  3. kabın üstünü kapatın, buzdolabında en az iki saat dinlendirin
  4. ardından dolaptan ciğeri çıkarın ve süzün
  5. bir bardak un ile yarım kaşık pul biberi karıştırın
  6. ve ciğerleri güzelce una bulayın ve fazla ununu silkeleyerek
  7. kızgın haldeki yağın içine aktarın
  8. yağ içinde ciğerler kaynamaya başladıktan sonra
  9. 3 dakika boyunca karıştırarak kızartın, üzerine tuz serpin
  10. yeşil salata ve kızarmış patatesle servis edin.

afiyet bal şeker olsun