mısır unlu patlıcan kızartması



Mısır unu ile kızartılan patlıcanın lezzeti, hiç bir kızartma yemeğine benzemez. Çünkü, patlıcan kızartılmadan önce su içinde haşlanır. Haşlanmış patlıcan fazla yağ çekmez. Birde mısır unu ile kaplanıp kızartılan patlıcanın aromasındaki nefaset, tarif edilmez tadılır. Mısır unlu patlıcan kızartmasını bir kez tadan damaklar, diğer kızartmaları tercih etmez. Halep orda, arşın burda; deneyin görün ve kızartmanızı sarımsaklı yoğurt ile servis edin. 

mısır unlu patlıcan kızartma malzemesi
  1. dört patlıcan
  2. kızartma yağı
  3. mısır unu
  4. tuz

mısır unlu patlıcan kızartmasının yapımı
  1. patlıcanları soyun ve sap kısmını kesin
  2. yarımşar santim kalınlıkta uzunlamasına doğrayın
  3. tencereye bir litre su ve yarım kaşık tuz koyun kaynatın
  4. içine patlıcan dilimlerini koyun
  5. tencere kaynamaya başlayınca, ocağı kısın
  6. ve patlıcan dilimlerini 5 dakika haşlayın
  7. ardından kevgire alın ve suyunu süzün
  8. kızartma yağını ısıtın, patlıcanları mısır ununa bulayın
  9. ve yağ içinde önlü arkalı kızartın
  10. gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun