mangalda tavuk şiş


Mangalda tavuk şişinizi ister tavuk göğsü ile yapın, isterseniz tavuk butu ile yapın. Her ikiside tarifimdeki terbiye malzemeleriyle nefis oluyor. Sıvı yağ olarak zeytinyağı veya ayçiçek yağı kullanabilirsiniz. Ayçiçek yağı kullanırsanız şişlerin pişirilmesi sırasında daha iyi netice alırsınız. Mangalda tavuk şiş kebabınızın yanında garnitür olarak soğan salatası, közlenmiş sivri biber ve domates kullanabilirsiniz. 

mangalda tavuk şiş malzemesi
  1. bir tavuk göğsü
  2. bir orta boy soğan
  3. iki diş sarımsak
  4. üç kaşık sıvı yağ
  5. bir kaşık domates salçası
  6. bir çay bardağı soğuk süt
  7. karabiber, kırmızı toz biber
  8. tuz

mangalda tavuk şiş'in yapılışı
  1. tavuk göğsünü kuşbaşı doğrayın
  2. soğanı, sarımsağı soyun,
  3. rendenin püre yapma gözünde önce sarımsağı,
  4. ardından soğanı rendeleyin. püreyi süzün, soğanın suyunu alın posasını atın.
  5. sos'un hazırlanması
  6. tencere içine sıvı yağı, soğan suyu, domates salçası,
  7. süt, karabiber, kırmızı toz biber, çok az tuz koyun, karıştırın.
  8. tavuk etini tencereye alın sos ile karıştırın
  9. kapağı kapatın ve buzdolabında
  10. etleri en az 3 saat sos içerisinde dinlendirin.
  11. ardından çöp şişlere dizin, üzerine hafif tuz serpin
  12. ve kızgın mangal üzerinde pişirin.

afiyet bal şeker olsun