arpacık soğanı yemeği



Arpacık soğanla yapılan bu nefis et yemeği; dana eti, koyun eti, deve eti, koç eti ve kuzu eti ile yapılabilir. Kuzu eti kullanırsanız eğer, eti önceden pişirmeye gerek yoktur. Kuzu etini kavurduktan sonra, yemeği doğrudan yapabilirsiniz. Diğer etler kuzu eti gibi, yumuşak olmayacağından önceden pişirilmesi gerekir. Tarifimde ben de öyle yaptım, eti önceden yumuşayıncaya kadar pişirdim. Dana etinin ızgaralık bölümleride kuzu eti gibi doğrudan pişirilir. Yemeğin yanına birde patates püresi yaparsanız, etli arpacık soğan yemeği tadından yenmez. 

arpacık soğanı yemeği malzemesi
  1. yarım kilo orta yağlı dana eti kuşbaşı
  2. yarım kilo orta boy arpacık soğan
  3. dört kaşık zeytinyağı
  4. yarım kaşık domates salçası
  5. iki domates
  6. karabiber, kimyon, tuz
  7. iki bardak sıcak su

arpacık soğan yemeğinin yapılması

  1. arpacık soğanları soyun ve bütün bırakın
  2. domatesi soyun ve yemeklik doğrayın
  3. yağ içinde kuşbaşı eti suyunu çekinciye kadar kavurun
  4. ardından üzerini kapatacak miktarda sıcak su ilave edin ve kapağı kapayın
  5. gerektiğinde su ilave ederek eti kısık ateşte 1 saat pişirin.
  6. et suyunu çektikten sonra salçayı ve domatesi katın kavurun,
  7. üzerine arpacık soğan, 2 bardak sıcak su, karabiber ve kimyonu ilave edin
  8. tencereyi bir defa kaynatın ve üzerine kapağı kapayın,
  9. kısık ateşte yemeği yarım saat pişirin
  10. ardından tuzunu ilave edin, ocaktan alın
  11. ve dilediğiniz gibi servis edin.

afiyet bal şeker olsun