14 Mart 2013

on 4 comments

arpacık soğanı yemeği


Arpacık soğanla yapılan bu nefis et yemeği; dana eti, koyun eti, deve eti, koç eti ve kuzu eti ile yapılabilir. Kuzu eti kullanırsanız eğer, eti önceden pişirmeye gerek yoktur. Kuzu etini kavurduktan sonra, yemeği doğrudan yapabilirsiniz. Diğer etler kuzu eti gibi, yumuşak olmayacağından önceden pişirilmesi gerekir. Tarifimde ben de öyle yaptım, eti önceden yumuşayıncaya kadar pişirdim. Dana etinin ızgaralık bölümleride kuzu eti gibi doğrudan pişirilir. Yemeğin yanına birde patates püresi yaparsanız, etli arpacık soğan yemeği tadından yenmez. 

arpacık soğanı yemeği malzemesi
yarım kilo orta yağlı dana eti kuşbaşı
yarım kilo orta boy arpacık soğan
dört kaşık zeytinyağı
yarım kaşık domates salçası
iki domates
karabiber, kimyon, tuz
iki bardak sıcak su

arpacık soğan yemeğinin yapılması

arpacık soğanları soyun ve bütün bırakın
domatesi soyun ve yemeklik doğrayın
yağ içinde kuşbaşı eti suyunu çekinciye kadar kavurun
ardından üzerini kapatacak miktarda sıcak su ilave edin ve kapağı kapayın
gerektiğinde su ilave ederek eti kısık ateşte 1 saat pişirin.
et suyunu çektikten sonra salçayı ve domatesi katın kavurun,
üzerine arpacık soğan, 2 bardak sıcak su, karabiber ve kimyonu ilave edin
tencereyi bir defa kaynatın ve üzerine kapağı kapayın,
kısık ateşte yemeği yarım saat pişirin
ardından tuzunu ilave edin, ocaktan alın
ve dilediğiniz gibi servis edin.

afiyet bal şeker olsun

4 yorum:

  1. hevenk sanırım bu yemek deve etiyle daha leziz olur. dur, bi koşu kasabıma deve eti sipariş veriyim.

    YanıtlaSil
  2. Siz bilirsiniz, hörgüç arası olmasın da..

    YanıtlaSil
  3. yanına da pirinç pilavını yaptık mııı...harika
    çok nefis görünüyor
    arpacık soğan alıp ben de yapacağım
    ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  4. veeee yaptım :)
    hatırlamamı sağladığınız için teşekkür ederim

    benim yemeğimden de tatmak isterseniz buyrunuz...

    http://yigitkartal.blogspot.com/2013/03/eskiden-soyleydi.html

    YanıtlaSil