şehriyeli sarı mercimek çorbası



Çorbanızı ister sarı mercimekle yapın, isterseniz kırmızı mercimekle yapın farketmez. Çorbanızı kıvamlı severseniz, tarifimdeki gibi un ile kıvamını artırın. Kıvamı artırılan çorba bir gün bekletilirse, aynen hazır çorbalara benzer ve katılaşır. Bu nedenle tek seferde tüketilecek çorbalar için kıvamını artırmak iyi bir yoldur. Seçim sizin, çorbanızı afiyetle için. 

şehriyeli sarı mercimek çorbası malzemesi
  1. bir çay bardağı sarı mercimek
  2. iki kaşık arpa şehriye
  3. bir kaşık tereyağ
  4. iki kaşık zeytinyağı
  5. yarım kaşık domates salçası
  6. yarım kaşık biber salçası
  7. bir soğan, bir kaşık un
  8. karabiber, tuz
  9. kuru nane, su

şehriyeli sarı mercimek çorbası'nın yapılışı
  1. yağ içinde soğanı kavurun
  2. üzerine sıra ile şehriye, un, salça ve kuru naneyi ilave edin, kavurun
  3. ardından mercimek, 6 bardak sıcak su, karabiberi katın ve karıştırın
  4. kapağı aralıklı kapatın
  5. ağır ateşte şehriyeler yumuşayıncaya kadar pişirin
  6. ardından tuzunu ayarlayın ve servis edin

afiyet bal şeker olsun