zeytinyağlı karnabahar tarifi
Zeytinyağlı karnabahar tarifi: Karnabaharın etlisi, kıymalısı ve tarifimde olduğu gibi zeytinyağlısı yapılır. Karnabahar yemeği yapmak için, malzemeler içerisinde domates salçası olmazsa, olmazlar arasındadır. Domates ise; olsada olur, olmasa da. Yemeği tatlandırmak için domates kullanmak yerinde olur, tercih sizin.
zeytinyağlı karnabahar malzemesi
- 800 gr. karnabahar
- bir çay bardağı zeytinyağı
- bir kaşık salça
- bir iri domates
- bir iri soğan
- üç diş sarımsak
- karabiber, kimyon
- tuz ve su
zeytinyağlı karnabahar'ın yapılışı
- tava içine zeytinyağını koyun ve ısıtın
- üzerine sıra ile soğanı, sarımsağı, salçayı, domatesi koyun kavurun
- ardından 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin
- ve tuzunu ayarlayın, hazırladığınız bu sosu
- tencereye dizilmiş karnabahar dalları üzerine dökün
- ve tencereyi bir defa fokur fokur kaynatın
- ardından tencere kapağını kapayın
- ağır ateşte karnabahar sapları yumuşayıncaya kadar pişirin.
afiyet bal şeker olsun