zeytinyağlı karnabahar tarifi



Karnabaharın etlisi, kıymalısı ve tarifimde olduğu gibi zeytinyağlısı yapılır. Karnabahar yemeği yapmak için, malzemeler içerisinde domates salçası olmazsa, olmazlar arasındadır. Domates ise; olsada olur, olmasa da. Yemeği tatlandırmak için domates kullanmak yerinde olur, tercih sizin.

zeytinyağlı karnabahar malzemesi
  1. 800 gr. karnabahar
  2. bir çay bardağı zeytinyağı
  3. bir kaşık salça
  4. bir iri domates
  5. bir iri soğan
  6. üç diş sarımsak
  7. karabiber, kimyon
  8. tuz ve su

zeytinyağlı karnabahar'ın yapılışı
  1. tava içine zeytinyağını koyun ve ısıtın
  2. üzerine sıra ile soğanı, sarımsağı, salçayı, domatesi koyun kavurun
  3. ardından 2 bardak sıcak su, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin
  4. ve tuzunu ayarlayın, hazırladığınız bu sosu
  5. tencereye dizilmiş karnabahar dalları üzerine dökün
  6. ve tencereyi bir defa fokur fokur kaynatın
  7. ardından tencere kapağını kapayın
  8. ağır ateşte karnabahar sapları yumuşayıncaya kadar pişirin.

afiyet bal şeker olsun