tahinli kabak tatlısı



Kabak tatlısı ocak üzerinde veya fırında yapılabilir. Kabak tatlısı yapılırken kabak soyulur, dilimlenir ve üzerine toz şeker konularak bir gece bekletilip suyunu salması sağlanır. Ardından ağır ateşte kabı içerisinde kapalı olarak pişirilir. Ya da, kabak bekletilmeden tencereye konur, üzerine toz şeker ve 1 çay bardağı su ilave edilerek pişirilir. Kabak tatlısı yapılırken aroma vermesi için, karanfil ve kabuk tarçın birlikte kullanılabilir. 

tahinli kabak tatlısı malzemesi
  1. bir buçuk kilo kabak
  2. bir kahve fincanı tahin
  3. üç bardak toz şeker
  4. beş tane karanfil

tahinli kabak tatlısı'nın yapılışı
  1. kabağı dilimleyin, yıkayın ve süzün
  2. dilimleri tencereye yatay olarak dizin
  3. üzerine karanfil ve üç bardak toz şekeri yayın
  4. tencere kapağını kapayın, bir gece boyu tencereyi bekletin
  5. sabah, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin ve soğutun
  6. tahini, tava içinde köpürmeye başlayıncaya kadar ısıtın ve karıştırın
  7. ardından kabakların üzerine dökün
  8. ve gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun