melki mantar yemeği tarifi


Turuncu renkli görüntüsü ile bir mantar çeşiti olan melki mantarının çeşitli yemekleri yapılır. Bu yemeklerin arasında kızartması, közlemesi, ızgarası, yumurtalı kavurması ve tarifimdeki gibi yemeği yapılır. Çeşitli et yemekleri, pilav ve makarnaların yapımında katkı malzeme olarakta kullanılır. Melki mantarının diğer adı ise, kanlıca mantarıdır.

melki mantar yemeği malzemesi
  1. bir kilo melki mantarı
  2. bir çay bardağı zeytinyağı
  3. bir iri soğan, iki domates
  4. iki yeşil biber, üç diş sarımsak
  5. karabiber, kimyon, tuz
  6. su

melki mantar yemeği'nin yapılışı

  1. mantarı yıkayın, süzün ve kuşbaşı doğrayın
  2. domatesi, soğanı ve sarımsağı yemeklik ve biberi halka doğrayın
  3. yağ içinde sıra ile soğanı, biberi ve sarımsağı kavurun
  4. üzerine domatesi ilave edin kavurun
  5. ardından 1 çay bardağı sıcak su, mantar, karabiber, kimyon ve tuzu ilave edin.
  6. yemeğin tuzunu ayarlayın, tencereyi bir kez fokurdatın
  7. ardından tencerenin kapağını kapayın
  8. ağır ateşte mantarlar suyunu çekip yumuşayıncaya kadar pişirin
  9. ve servis edin.

afiyet bal şeker olsun