kemikli patlıcan yemeği


Kemikli patlıcan yemeği yapmak için, kemikli ete ihtiyaç vardır. Kuzu eti ister kemikli olsun, isterse lop et olsun çabuk piştiği için doğrudan kavrularak yemekte kullanılır. Kuzu eti dışındaki etler "kemikli, kemiksiz fark etmez" dana eti, koyun eti, koç eti ve sığır eti mutlaka "yemeğin özelliğine göre önceden "yarı pişmiş veya tam pişmiş olarak" pişirilir. Elbette, saydığım etlerin ızgaralık bölümleri yumuşak olacağından, yemekte kuzu eti gibi kullanılır. Tarifimde kemikli patlıcan yemeğini kemikli koç etinden yaptım.

kemikli patlıcan yemeği
  1. bir kilo patlıcan
  2. istediğiniz miktarda kemikli et
  3. dört kaşık zeytinyağ, bir kaşık salça,
  4. bir iri soğan, iki domates, iki sivri biber
  5. dört diş sarımsak, karabiber, kimyon, tuz,
  6. üç su bardağı kemikli etin suyu

kemikli patlıcan yemeği'nin yapılması
  1. kemikli eti yıkayın süzün ve üzerini kapatacak şekilde su koyun,
  2. ocak üzerinde yumuşayıncaya kadar haşlayın
  3. patlıcanları soyun, doğrayın, tuzlu su içinde yarım saat bekletin
  4. domatesi soğanı yemeklik, biberi halka doğrayın
  5. yağ içinde sıra ile soğanı, sarımsağı, biberi kavurun
  6. ardından salçayı ve domatesi kavurun
  7. üzerine patlıcanları, 3 bardak etin haşlama suyunu ve eti ilave edin
  8. ardından karabiber, kimyon ve tuzu katın
  9. tuzunu ayarlayın ve  tencereyi bir defa fokurdatın, kapağını kapatın
  10. ağır ateşte 25 dakika süre ile pişirin
  11. ocaktan alın ve gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun