etli taze fasulye yemeği



Etli taze fasulye yemeği yaparken kuzu eti ve ızgaralık dana eti "yumuşak olduğu için" yemekte kavrularak doğrudan kullanılır. Dana etinin yumuşak olmayan "geç pişen, sert" bölümleri ise, önceden pişirilerek yemekte kullanılır. Tarifimde yemeklik kuşbaşı dana eti kullandım ve önceden pişirdim.

etli taze fasulye yemeği malzemesi
  1. bir kilo taze fasulye
  2. 200 gr. kuşbaşı dana eti
  3. bir soğan
  4. iki orta boy domates
  5. bir tatlı kaşığı domates salçası
  6. bir çay bardağı zeytinyağ
  7. bir çay kaşığı toz şeker
  8. tuz

etli taze fasulye yemeği'nin yapılması
  1. bir kaşık yağ içinde eti kavurun,
  2. ardından üzerine 2 bardak su koyun ve kaynatın
  3. kapağı kapayın, ağır ateşte et suyunu çekinceye kadar pişirin
  4. yemeğin yapılması
  5. yağ içinde soğanı kavurun, ardından domatesi katın kavurun
  6. üzerine fasulyeyi katın karıştırın, tencere kapağını kapatın
  7. 10 dakika fasulyeleri kendi suyu ile kavurun
  8. ardından kapağı açın üzerine et, 2 bardak sıcak su, toz şeker
  9. ve tuzu ilave edin, yemeğin tuzunu ayarlayın
  10. üzerine ısıya dayanıklı tabak kapatın
  11. tencereyi bir kez fokurdatın, tencere kapağını kapatın
  12. fasulyeler yumuşayıncaya kadar
  13. ağır ateşte pişirin

afiyet bal şeker olsun