çoban kavurması



Çoban kavurması sadece kuzu etinden yapılmaz. Çoban kavurması yapmak için; koyun eti kullanılabildiği gibi, dana etinin ızgaralık bölümleride kullanılır. Ve hatta koyun veya dana eti ile yapılan çoban kavurma daha da lezzetli olur. Çoban kavurması içerisine sarımsakta ilave edilebilir, acı biber de konulabilir. Malzeme kullanımı tamamen ailenizin damak zevkinize bağlı, istediğiniz malzemeleri kullanabilirsiniz.

çoban kavurma malzemesi
  1. 600 gr. kuzu eti kuşbaşı doğranmış
  2. bir iri soğan
  3. üç orta boy domates
  4. üç sivri biber
  5. üç kaşık sıvı yağ
  6. karabiber, pul biber, kekik
  7. tuz

çoban kavurma'nın yapılışı
  1. domatesi soyun ve iri doğrayın
  2. soğanı piyaz doğrayın, biberi halka doğrayın
  3. yağ içinde eti, rengi dönene kadar kavurun
  4. ardından soğanı ve biberi katın kavurun,
  5. üzerine domatesi ilave edin ve karıştırın
  6. orta ateşte domateslerin bıraktığı su buhar olup uçuncaya kadar kavurun
  7. ocaktan alın üzerine kekik, pul biber, tuz ekin
  8. ve gönlünüzce servis edin.

afiyet bal şeker olsun