dana yüreği sote



Dana yüreği sote yumuşacık pişmesi için, kapaklı tava veya tencere içerisinde pişirilir. Yemeğin fazla yağlı olmaması için, yürek üzerindeki yağ oranına göre yağ ilave edilir veya eksiltilir. Bir de, dana yüreğini kavururken bıraktığı su tamamen uçurulur. Ayrıca, acılı yemeği sevenler için acı biber kullanılması kuvvetle önerilir.

dana yüreği sote malzemesi
  1. yarım kilo kuşbaşı dana yüreği
  2. üç kaşık zeytinyağı
  3. üç orta boy domates
  4. üç sivri biber
  5. bir iri soğan
  6. karabiber, pul biber
  7. tuz

dana yüreği sote'nin yapılması
  1. domatesi soyun, yemeklik doğrayın
  2. soğanı ve sivri biberi halka doğrayın
  3. yağ içinde yüreği rengi dönünceye kadar kavurun
  4. üzerine sıra ile soğanı ve sivri biberi ilave edin kavurun
  5. ardından karabiberi, pul biberi ve tuzu ilave edin
  6. malzemeyi güzelce karıştırın
  7. tavayı bir kez fokurdatın ve kapağını kapatın
  8. ağır ateşte yürek suyunu çekinceye kadar
  9. 15 dakika süre ile pişirin, ocaktan alın
  10. ve gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun