15 Ağustos 2012

on Leave a Comment

dana yüreği sote



Dana yüreği sote yumuşacık pişmesi için, kapaklı tava veya tencere içerisinde pişirilir. Yemeğin fazla yağlı olmaması için, yürek üzerindeki yağ oranına göre yağ ilave edilir veya eksiltilir. Bir de, dana yüreğini kavururken bıraktığı su tamamen uçurulur. Ayrıca, acılı yemeği sevenler için acı biber kullanılması kuvvetle önerilir.

dana yüreği sote malzemesi
yarım kilo kuşbaşı dana yüreği
üç kaşık zeytinyağı
üç orta boy domates
üç sivri biber
bir iri soğan
karabiber, pul biber
tuz

dana yüreği sote'nin yapılması
domatesi soyun, yemeklik doğrayın
soğanı ve sivri biberi halka doğrayın
yağ içinde yüreği rengi dönünceye kadar kavurun
üzerine sıra ile soğanı ve sivri biberi ilave edin kavurun
ardından karabiberi, pul biberi ve tuzu ilave edin
malzemeyi güzelce karıştırın
tavayı bir kez fokurdatın ve kapağını kapatın
ağır ateşte yürek suyunu çekinceye kadar
15 dakika süre ile pişirin, ocaktan alın
ve gönlünüzce servis edin

afiyet bal şeker olsun


0 yorum:

Yorum Gönder