şekerpare tarifi




Bu tarifle yaptığınız şekerpare'yi yerken diliniz üzerinde pare pare olur. Yapmanız gereken 28×36 cm. boyutunda metal bir fırın tepsisi tedarik etmek. Neden mi dersiniz; çünkü, şerbet ölçüsü bu tepsinin boyutuna göre hazırlanmıştır. Tepsiniz büyük olursa pareler gerektiği gibi şerbeti çekmeyebilir. Tepsiniz küçük olursa, pareler pişerken kabaracağı için birbirlerine yapışırlar ve görüntüleri güzel olmaz, benden söylemesi.

şekerpare tatlısının malzemesi
  1. iki buçuk bardak un
  2. yarım paket margarin
  3. yarım bardak irmik
  4. yarım bardak pudra şekeri
  5. bir çay kaşığı kabartma tozu
  6. yarım paket vanilya
  7. bir yumurta

şekerpare şerbet malzemesi
  1. üç bardak şeker
  2. iki buçuk bardak su
  3. bir kaşık limon suyu

şerbetin hazırlanması
  1. tencerede şeker ve suyu kaynatın, ardından limon suyunu ilave edin,
  2. ağır ateşte 10 dakika tekrar kaynatın ocaktan alın
  3. şerbeti tatlıya kaynar olarak verin, her ikisi de sıcak olacak

şekerpare tatlısının yapılışı
  1. margarin ve yumurtayı oda sıcaklığında bekletin
  2. un, irmik, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilyayı karıştırın
  3. margarini ilave edin yoğurun, üzerine yumurtayı katın tekrar yoğurun
  4. hamuru top yapın 15 dakika buzdolabında bekletin
  5. ardından dolaptan çıkarın 16 adet beze yapın,
  6. şekil verin ve aralıklı tepsiye dizin
  7. üzerine bir yumurta sarısı sürün, çatal ile çizin
  8. önceden 175°C dereceye ısıtılmış fırının orta rafına sürün
  9. ve 25 dakika pişirin, fırından alın
  10. üzerine sıcak şerbeti verin.

afiyet bal şeker olsun