mantarlı pilav tarifi



Hani derlerler ya, tek başına bir ordu. Mantarlı pilav tarifi ile yapılan pilav öyle bir şey. Tek başına bir ana yemek ve yanında bol köpüklü ayranını eksik etmemek gerek.

mantarlı pilavın malzemesi
  1. iki bardak pirinç
  2. 300 gr. kültür mantarı
  3. iki yemek kaşığı tereyağı
  4. bir iri domates
  5. bir soğan
  6. üç bardak su
  7. tuz

mutfakta yapılışı
  1. mantarları yıkayın ve doğrayın
  2. domatesi rendeleyin, soğanı ince doğrayın
  3. pirinçi berrak suyu çıkıncaya kadar bol su ile yıkayın
  4. yağ içinde soğanı kavurun, domatesi katın kavurun
  5. ardından mantarları ilave edin kavurun ve pirinçi ilave edin karıştırın
  6. üzerine 3 bardak sıcak suyu koyun, tuzunu ayarlayın
  7. bir kez tencereyi fokurdatın ve kapağı kapatın
  8. ağır ateşte pirinç suyunu çekinciye kadar pişirin.
  9. ve 15 dakika dinlendirin, servis edin.

afiyet bal şeker olsun