18 Kasım 2010

on 6 comments

kabak tatlısı tarifi

 

malzemesi
bir buçuk kilo kabak
üç bardak toz şeker
üç tane karanfil

yapılışı
kabağı dilimleyin, yıkayın ve süzün
dilimleri tencereye yatay olarak dizin
üzerine karanfil ve üç bardak toz şekeri yayın
tencere kapağını kapayın, bir gece boyu tencereyi bekletin
sabah, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
soğutun, kaymak veya ceviz içi ile servis edin

afiyet bal şeker olsun

6 yorum:

  1. Ellerinize saglik cok lezzetli görünüyor. Hayirli bayramlar

    YanıtlaSil
  2. Teşekkür ederim, sizlerede hayırlı bayramlar.

    YanıtlaSil
  3. mmmh bayilirim kabak tatlisina .. nefisss görünüyor.. ellerine saglik canim.. kocaman sevgilerimle...

    YanıtlaSil
  4. Şu zaman oldu bir kabak tatlısı yapamadım ellerinize sağlık nefis

    YanıtlaSil
  5. Tatlıların en masumu ve en lezzetlisi!
    Ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  6. şıkır şıkır bir tatlı ellerinize sağlık....

    YanıtlaSil