kabak tatlısı tarifi

18 Kasım 2010

 

malzemesi
bir buçuk kilo kabak
üç bardak toz şeker
üç tane karanfil

yapılışı
kabağı dilimleyin, yıkayın ve süzün
dilimleri tencereye yatay olarak dizin
üzerine karanfil ve üç bardak toz şekeri yayın
tencere kapağını kapayın, bir gece boyu tencereyi bekletin
sabah, kısık ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin
soğutun, kaymak veya ceviz içi ile servis edin

afiyet bal şeker olsun





6 yorum:

Bereket Sofrasi dedi ki...

Ellerinize saglik cok lezzetli görünüyor. Hayirli bayramlar

hevenk dedi ki...

Teşekkür ederim, sizlerede hayırlı bayramlar.

Hasret dedi ki...

mmmh bayilirim kabak tatlisina .. nefisss görünüyor.. ellerine saglik canim.. kocaman sevgilerimle...

Kendimce dedi ki...

Şu zaman oldu bir kabak tatlısı yapamadım ellerinize sağlık nefis

ozgur dedi ki...

Tatlıların en masumu ve en lezzetlisi!
Ellerine sağlık :)

Akdeniz Kızı dedi ki...

şıkır şıkır bir tatlı ellerinize sağlık....

Yorum Gönder