güllaç tarifi


 
malzemesi
1 Adet Güllaç Yaprağı
1 Su Bardağı Süt
2 Yemek Kaşığı Toz Şeker
Yeşil Antep Fıstığı
Ceviz İçi, Nar

yapılışı
1 adet güllaç yaprağını dört parçaya bölün
süt ve şekeri karıştırın, el dayanabilir ısıda ısıtın
tepsi içine bir parça güllaç yaprağını parlak yüzeyi üste gelecek şekilde koyun
ve sütle ıslatın, yumuşayan yaprağı kase içine alın.
diğer üç parça yaprak için aynı işlemi uygulayın.
kaseyi servis tabağına ters çevirerek güllaçı alın
fıstık, ceviz içi, nar ile süsleyin ve servis edin.
bu tarif bir porsiyondur, ihtiyacınız ölçüsünde
malzemelerin katlarını kullanarak güllaçınızı artırabilirsiniz.

afiyet bal şeker olsun