imam bayıldı tarifi


 

imam bayıldı tarifi malzemesi
  1. beş patlıcan
  2. iki iri soğan
  3. dört domates
  4. iki sivri biber
  5. dört diş sarımsak
  6. beş kaşık zeytinyağ
  7. karabiber, kimyon, tuz
  8. maydanoz
  9. kızartma yağı

yapılışı
  1. soğan ve sarımsağı piyaz doğrayın
  2. 3 domatesin kabuğunu soyun, küp doğrayın
  3. 1 domates ve sivri biberleri bütün bırakın
  4. maydanozu kıyın
  5. patlıcanları yarılacak kısmında 1 cm. kabuk bırakın ve soyun
  6. sap kısmını soyun ve 2 cm. uzunluk bırakın
  7. patlıcanları tuzlu su içinde 30 dakika bekletin, çıkarın ve suyunu sıkın
  8. yağ içinde kızartın ve karnıyarık tenceresine dizin.
  9. iç harç'ın hazırlanması
  10. 5 kaşık yağ içinde soğan ve sarımsakları kavurun, domatesleri katın kavurun
  11. üzerine 1.5 bardak sıcak su, birer çay kaşığı karabiber, kimyon ve tuz koyun
  12. tuzunu ayarlayın ve kapağı kapatın
  13. ağır ateşte 15 dakika pişirin. harçı süzün ve suyunu ayırın
  14. harçın içine maydanozları katın ve karıştırın
  15. patlıcanların yarık yerlerine iç harçı koyun
  16. ve üzerlerine domates ve biberden kapak yapın
  17. iç harç suyunu tencereye katın, kapağı kapatın
  18. ağır ateşte 30 dakika pişirin, soğutun ve servis edin.

afiyet bal şeker olsun