5 patlıcanlı imam bayıldı
5 patlıcanlı imam bayıldı tarifi ve malzemesi
- beş patlıcan
- iki iri soğan
- dört domates
- iki sivri biber
- dört diş sarımsak
- beş kaşık zeytinyağ
- karabiber, kimyon, tuz
- maydanoz
- kızartma yağı
yapılışı
- soğan ve sarımsağı piyaz doğrayın
- 3 domatesin kabuğunu soyun, küp doğrayın
- 1 domates ve sivri biberleri bütün bırakın
- maydanozu kıyın
- patlıcanları yarılacak kısmında 1 cm. kabuk bırakın ve soyun
- sap kısmını soyun ve 2 cm. uzunluk bırakın
- patlıcanları tuzlu su içinde 30 dakika bekletin, çıkarın ve suyunu sıkın
- yağ içinde kızartın ve karnıyarık tenceresine dizin.
- iç harç'ın hazırlanması
- 5 kaşık yağ içinde soğan ve sarımsakları kavurun, domatesleri katın kavurun
- üzerine 1.5 bardak sıcak su, birer çay kaşığı karabiber, kimyon ve tuz koyun
- tuzunu ayarlayın ve kapağı kapatın
- ağır ateşte 15 dakika pişirin. harçı süzün ve suyunu ayırın
- harçın içine maydanozları katın ve karıştırın
- patlıcanların yarık yerlerine iç harçı koyun
- ve üzerlerine domates ve biberden kapak yapın
- iç harç suyunu tencereye katın, kapağı kapatın
- ağır ateşte 30 dakika pişirin, soğutun ve servis edin.
afiyet bal şeker olsun