fırında patlıcan karnıyarık tarifi
fırında patlıcan karnıyarık tarifi ve malzemesi
- altı patlıcan
- 250 gram kıyma
- bir soğan
- üç domates
- bir çarliston biber
- üç kaşık zeytinyağ
- yarım kaşık salça
- karabiber, maydanoz, tuz
- kızartma yağı
yapılışı
- domatesi soyun ve küp doğrayın, soğanı biberi yemeklik doğrayın
- patlıcanları alacalı soyun, orta yerinden derince boylu boyunca yarın
- ve tuzlu su içinde yarım saat dinlendirin
- sudan çıkarın, kurulayın ve yağ içinde kızartın
- iç harçın hazırlanması
- yağ içinde soğanı kavurun, üzerine biberi koyun kavurun
- ardından kıymayı katın, taneleşinceye kadar kavurun
- üzerine domates, karabiber ve tuz'u katın
- tuzu ayarlayın. ağır ateşte domatesin suyu buhar olup uçuncaya kadar pişirin
- ve kıyılmış maydanozu katın karıştırın
- tepsi içine patlıcanları dizin, karınlarını açın az tuz serpin
- içine alabildiği kadar harç koyun
- üzerlerine birer dilim domates ve biber koyun
- 1 bardak sıcak su içine yarım kaşık salçayı koyun karıştırın
- ve patlıcanların üzerinde gezdirin
- tepsiyi önceden 200° derece'ye ısıtılmış fırının orta rafına sürün
- ve biberler kavruluncaya kadar pişirin
- isterseniz iki diş iri doğranmış sarımsağı harç içerisine biberle birlikte katabilirsiniz.
afiyet bal şeker olsun