et sote tarifi


et sote tarifi malzemesi 
  1. bir kilo kuşbaşı dana eti
  2. iki domates
  3. iki sivri biber
  4. bir soğan
  5. beş kaşık zeytinyağ
  6. karabiber, kimyon, kekik
  7. tuz

yapılışı
  1. soğanı yemeklik, biberi halka, domatesi küp doğrayın
  2. 2 kaşık yağ içinde etleri bıraktığı su uçuncaya kadar kavurun
  3. 3 kaşık yağ katın, soğanı kavurun, üzerine biberleri katın kavurun
  4. ardından domatesi katın kavurun
  5. üzerine 3 bardak sıcak su, karabiber ve kimyonu katın karıştırın
  6. kapağı kapatın, ağır ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin
  7. tuzunu ayarlayın ve kekik ilavesiyle servis edin.

afiyet bal şeker olsun