11 Nisan 2010

on 3 comments

ızgara köfte tarifi




Izgara köfte, adı büyük kendi küçük lezzetlimi lezzetli nefis bir yiyecek. Yanında hakkıyle yapılmış fasulye piyazı ve salata ile ne güzel gider. Köfte yapmak gayet kolay, biraz eli mutfak işlerine yatkın biri bu işi hemencecik kotarır. Köftenin albenisi kullanılan kıyma ile doğrudan ilgilidir.

Köfte konusunda kişinin ustalığı kullandığı kıymanın kalitesi kadardır. Kıymanız güzel değilse köfteyi en güzel baharatlarla yoğursanız sonuç her daim fiyaskodur. Izgara köfte için kullanılacak en güzel et, dana etinin kaburga bölümüdür. Kıymanızı bu bölümden çektirir ve güzel yoğurursanız nefis bir köfteyi tadarsınız. İşin sırrı kaburgada.

malzemesi
yarım kilo kıyma
bir soğan
iki dilim bayat ekmek
karabiber, kimyon, pul biber
tuz

yapılışı
soğanı doğrayın, ekmeği ıslatın sıkın
kap içine, kıyma, ekmek, soğan
karabiber, kimyon, pul biber ve tuzu katın,
macun kıvamında yoğurun
tuzunu ayarlayın
uygun büyüklükte köfteler yapın
kızgın ızgara üzerinde pişirin.

afiyet bal şeker olsun


3 yorum:

  1. ay cnm nekadar basit tarifler hakkaten malzemeleri tariflerin eline tutuştursak belkide yemekleri kendi kendine yapacaklar :)))) şaka değil =) ellerine sağlık cnm

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık...çok hoş görünüyor

    YanıtlaSil
  3. Hmmm köfteeeeeeeee her türlüsüne evet derim :)

    YanıtlaSil