dana kaburgasından ızgara köfte


Dana kaburgasından ızgara köfte tarifi: Izgara köfte, adı büyük kendi küçük lezzetlimi lezzetli nefis bir yiyecek. Yanında hakkıyle yapılmış fasulye piyazı ve salata ile ne güzel gider. Köfte yapmak gayet kolay, biraz eli mutfak işlerine yatkın biri bu işi hemencecik kotarır. Köftenin albenisi kullanılan kıyma ile doğrudan ilgilidir.

Köfte konusunda kişinin ustalığı kullandığı kıymanın kalitesi kadardır. Kıymanız güzel değilse köfteyi en güzel baharatlarla yoğursanız sonuç her daim fiyaskodur. Izgara köfte için kullanılacak en güzel et, dana etinin kaburga bölümüdür. Kıymanızı bu bölümden çektirir ve güzel yoğurursanız nefis bir köfteyi tadarsınız. İşin sırrı kaburgada.

ızgara köfte tarifi malzemesi
  1. yarım kilo dana kaburga kıyması
  2. bir soğan
  3. iki dilim bayat ekmek
  4. karabiber, kimyon, pul biber
  5. tuz

yapılışı
  1. soğanı doğrayın, ekmeği ıslatın sıkın
  2. kap içine, kıyma, ekmek, soğan
  3. karabiber, kimyon, pul biber ve tuzu katın,
  4. macun kıvamında yoğurun
  5. tuzunu ayarlayın
  6. uygun büyüklükte köfteler yapın
  7. kızgın ızgara üzerinde pişirin.

afiyet bal şeker olsun


Bu blogdaki popüler yayınlar

sütlü irmik helvası tarifi

25 dakikada fırında, haşlanmış tavuk kızartması

tencerede tavuk but haşlama

30 dakikada etsiz türlü yemeği hazır