zeytinyağlı taze fasulye tarifi



zeytinyağlı taze fasulye tarifi
Taze fasulye alırken iki kez düşünmek gerekir. Çünkü, taze fasulye geç pişen bir sebzedir ve hazırlanmasıda emek ister. O kadar çalışmanın ardından yapılan fasulye beğenilmezse, vay halimize. Onun için taze fasulye alırken kılçıksız ve taze olmasına dikkat etmeliyiz. Fasulye kırılgan olmalıdır. Elastik olan fasulyeyi almayın. Bu konuda ayrıntılı bilgiye burdan ulaşabilirsiniz.

taze fasulye yemeğinin malzemesi
  1. bir kilo taze fasulye
  2. bir iri soğan
  3. iki orta boy domates
  4. bir çay bardağı zeytinyağ
  5. bir çay kaşığı toz şeker
  6. tuz

mutfakta yapılması
  1. yağ içinde soğanı kavurun
  2. ardından domatesi katın kavurun
  3. fasulyeleri katın karıştırın
  4. tencere kapağını kapatın
  5. 10 dakika fasulyeler kendi suyu ile pişsin
  6. kapağı açın
  7. 2 bardak sıcak su, toz şeker, tuzu katın
  8. tuzunu ayarlayın
  9. üzerine ısıya dayanıklı tabak kapatın
  10. tencere kapağını kapatın
  11. fasulyeler yumuşayıncaya kadar
  12. orta ateşte pişirin

afiyet bal şeker olsun