domatesli zeytinyağlı taze fasulye tarifi
Tencerede domatesli zeytinyağlı taze fasulye tarifi: Taze fasulye alırken iki kez düşünmek gerekir. Çünkü, taze fasulye geç pişen bir sebzedir ve hazırlanmasıda emek ister. O kadar çalışmanın ardından yapılan fasulye beğenilmezse, vay halimize. Onun için taze fasulye alırken kılçıksız ve taze olmasına dikkat etmeliyiz. Fasulye kırılgan olmalıdır. Elastik olan fasulyeyi almayın. Bu konuda ayrıntılı bilgiye burdan ulaşabilirsiniz.
taze fasulye yemeğinin malzemesi
- bir kilo taze fasulye
- bir iri soğan
- iki orta boy domates
- bir çay bardağı zeytinyağ
- bir çay kaşığı toz şeker
- tuz
mutfakta yapılması
- yağ içinde soğanı kavurun
- ardından domatesi katın kavurun
- fasulyeleri katın karıştırın
- tencere kapağını kapatın
- 10 dakika fasulyeler kendi suyu ile pişsin
- kapağı açın
- 2 bardak sıcak su, toz şeker, tuzu katın
- tuzunu ayarlayın
- üzerine ısıya dayanıklı tabak kapatın
- tencere kapağını kapatın
- fasulyeler yumuşayıncaya kadar
- orta ateşte pişirin
afiyet bal şeker olsun