zeytinyağlı enginar tarifi

 
zeytinyağlı enginar tarifi malzemesi
  1. altı enginar
  2. iki soğan
  3. bir bardak konserve bezelye
  4. bir çay bardağı zeytinyağ
  5. iki havuç
  6. iki patates
  7. bir kaşık un
  8. bir çay kaşığı toz şeker
  9. yarım limon
  10. tuz
  11. dereotu

yapılışı
  1. soğan ve enginarları dört parçaya bölün
  2. havuç ve patatesleri doğrayın.
  3. sos olarak
  4. bir kap içine 3 bardak soğuk su, 1 kaşık un, 1 tatlı kaşığı tuz,
  5. 1 çay kaşığı toz şeker koyun. yarım limonu sıkın ve karıştırın.
  6. tencere içine enginarları, havuç, patates ve soğanları dizin.
  7. üzerine 1 çay bardağı zeytinyağını ve sosu dökün.
  8. üzerine ısıya dayanıklı bir tabak kapatın.
  9. tencere kapağını kapatın.
  10. orta ateşte enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  11. kapağı açın, bezelyeyi katın 3 dakika daha pişirin.
  12. dereotunu serpin, ocağı söndürün.

afiyet bal şeker olsun


enginarla yapılan yemek çeşitleri
zeytinyağlı enginar, enginar çorbası, enginar püresi, enginar dolması, enginar salatası, enginar turşusu, enginar bastı, enginar ogreten, enginarlı pirinç pilavı, etli enginar yemeği, enginar musakka, fırında enginar, iç baklalı enginar, yumurtalı enginar