tavuk ciğeri kavurma tarifi


Tavuk ciğeri kavurma tarifi
Tavuk ciğeri mangal üzerinde ızgara yapılır, teflon tavada kavurulur veya tarifimdeki gibi domates, soğan ve sivribiber katkısı ile yemeği yapılır. Tavuk ciğeri kavurma sofrada tek başına bir ana yemek. Ay içerisinde bir kez olsun bu yemek denenmelidir derim.

tavuk ciğeri kavurma malzemesi
  1. yarım kilo tavuk ciğeri
  2. bir orta boy Soğan
  3. iki orta boy domates
  4. iki sivri biber
  5. yarım çaybardağı zeytinyağı
  6. karabiber
  7. kimyon
  8. tuz

ciğerin kavrulması
  1. yağ içinde soğanı kavur
  2. ardından biberleri kavur
  3. ardından domatesleri kavur
  4. ciğeri, karabiberi, kimyonu, tuzu kat
  5. ara sıra karıştırarak
  6. orta ateşte ciğerleri pişir

afiyet bal şeker olsun