sütlü irmik helvası tarifi

 
sütlü irmik helvası tarifi
İrmik helvası yaparken süt, su ayrı ayrı kullanıldığı gibi, her ikiside ortak olarak kullanılabilir. Başta tuzsuz tereyağı olmak üzere, diğer yağlar helva yapımına uygundur. Ağız tadında irmik helvası yemek istiyorsanız, tarifimi tavsiye ederim. İrmik helvasını yaparken yağ ölçüsüne dikkat etmek gerekir. Verdiğim malzemeler için iki kaşık tereyağı ölçüsü 60 ila 70 gram olmalıdır.

irmik helvasının malzemesi
  1. bir bardak irmik
  2. iki kaşık tereyağı
  3. bir kaşık çam fıstığı
  4. iki çay bardağı şeker
  5. bir buçuk bardak süt

irmik helvasının yapılışı
  1. süt ve 1 çay bardağı şekeri karıştırın, 2 dakika kaynatın
  2. yağı eritin, fıstık ve irmiği katın
  3. ağır ateşte fıstık renkleri esmerleşinceye kadar kavurun
  4. üzerine sıcak şekerli sütü dökün, karıştırın
  5. irmik katılaşmaya başladığında
  6. üzerine ikinci 1 çay bardağı toz şekeri dökün, karıştırın
  7. kapağı kapatın, 20 dakika dinlendirin.
  8. malzeme katlarını kullanarak ihtiyacınız
  9. ölçüsünde helvanızı yapın.

afiyet bal şeker olsun