8 Nisan 2010

on 4 comments

sütlü irmik helvası tarifi

 

İrmik helvası yaparken süt, su ayrı ayrı kullanıldığı gibi, her ikiside ortak olarak kullanılabilir. Başta tuzsuz tereyağı olmak üzere, diğer yağlar helva yapımına uygundur. Ağız tadında irmik helvası yemek istiyorsanız, tarifimi tavsiye ederim. İrmik helvasını yaparken yağ ölçüsüne dikkat etmek gerekir. Verdiğim malzemeler için iki kaşık tereyağı ölçüsü 60 ila 70 gram olmalıdır.

irmik helvasının malzemesi
bir bardak irmik
iki kaşık tereyağı
bir kaşık çam fıstığı
iki çay bardağı şeker
bir buçuk bardak süt

irmik helvasının yapılışı
süt ve 1 çay bardağı şekeri karıştırın, 2 dakika kaynatın
yağı eritin, fıstık ve irmiği katın
ağır ateşte fıstık renkleri esmerleşinceye kadar kavurun
üzerine sıcak şekerli sütü dökün, karıştırın
irmik katılaşmaya başladığında
üzerine ikinci 1 çay bardağı toz şekeri dökün, karıştırın
kapağı kapatın, 20 dakika dinlendirin.
malzeme katlarını kullanarak ihtiyacınız
ölçüsünde helvanızı yapın.

afiyet bal şeker olsun

4 yorum:

  1. tek taş gönülNisan 15, 2010

    yaptımmmm ....ımmh:)

    YanıtlaSil
  2. Bugün denedim, harika oldu, uzun denemelerden sonra sizin tarifinizle ilk defa tutturdum irmik helvasını. Paylaşımınız için teşekkürler :)

    YanıtlaSil