gerdan haşlama tarifi


 
gerdan haşlama tarifi malzemesi
  1. üç parça kuzu gerdan
  2. iki patates
  3. iki havuç
  4. altı küçük soğan
  5. üç kaşık zeytinyağ
  6. tuz

yapılışı
  1. patates ve havuçu doğrayın
  2. yağ içinde gerdanı hafif kızartın
  3. üzerine 6 bardak su katın, kaynatın
  4. üzerinde biriken köpükleri atın, kapağı kapatın
  5. ve ağır ateşte bir saat pişirin.
  6. süre bitiminde havuç, patates, soğan ve tuzu katın
  7. tuzunu ayarlayın, kapağı kapatın, ağır ateşte
  8. patates ve havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin
  9. küçük soğanınız yoksa iki orta boy soğanın her birini dörde bölüp kullanın

afiyet bal şeker olsun