domates dolması tarifi


 

domates dolması tarifi malzemesi
  1. on domates
  2. 200 gram kıyma
  3. bir soğan
  4. bir bardak pirinç
  5. bir kaşık salça
  6. yarım çay bardağı zeytinyağ
  7. karabiber, kimyon, kuru nane, tuz
  8. maydanoz

yapılışı
  1. domatesin tepesini kapak olacak şekilde kesin, içini boşaltın
  2. soğanı yemeklik doğarayın, maydanozu kıyın
  3. iç harçın hazırlanması
  4. kap içine kıyma, soğan, zeytinyağ, salça,
  5. karabiber, kimyon, nane, maydanoz ve tuzu katın, karıştırın
  6. malzemeleri bir güzel yoğurun, tuzunu ayarlayın
  7. üzerine pirinçi katın, malzemelerle karıştırın.
  8. iç harçı domateslere fazla bastırmadan,
  9. ağız kısmında boşluk bırakarak doldurun.
  10. tencereye dikey olarak dizin, kapaklarını kapatın
  11. 1 bardak sıcak su içine, 1 çay kaşığı tuz katın karıştırın
  12. tencereye dökün ve dolmaların üzerine iki kaşık zeytinyağ gezdirin
  13. kapağı kapatın
  14. orta ateşte pirinçler yumuşayıncaya kadar pişirin

afiyet bal şeker olsun